Rob Stolk Concepts

Rob Stolk schrijft onder zijn eigen naam en onder het pseudoniem Bor Klots.

NIEUWSOVERZICHT

December 2020

Ah Oh Wee

Wie altijd bezig is geweest, zoals ik, is het een rare gewaarwording om zomaar geld te krijgen waar je geen directe inspanning voor hoeft te doen. Een bedenksel van Drees die ons nu ten deel valt. In november een paar tientjes, omdat ik op de laatste dag van juli jarig ben, maar deze maand de volle mep, ruim 800 euro, waar samenwonenden  zonder verdere inkomsten op mijn leeftijd of ouder van rond moeten zien te komen. Gelukkig hebben wij wat opzij gezet om dat bedrag aan te vullen en het geluk dat ons huis is afgelost, waardoor we relatief weinig vaste lasten hebben. Ik zie het bedrag daarom als een subsidie waarvan ik door kan gaan met het uitpluizen van de lokale geschiedenis, waarbij de historie van de steenfabrieken en -brikanten een belangrijke rol spelen. Verder blijf ik graag actief voor wie me kan gebruiken om een nieuwe activiteit te beginnen. Maar het moet wel iets zijn waar ik een klik mee heb, cultuur, natuur, innovatie, inspiratie, kunst, vrijheid blijheid. Anders laat ik het graag aan anderen over.  Je begrijpt het... van achterover leunen en bewateren van geraniums komt niet veel terecht, want het is veel leuker om te doen waar je een talent voor hebt, zo lang dat kan, want zo kun je wat blijven betekenen. Fijn dat het niet meer voor een inkomen hoeft, dus dat mijn verdienmodel niet in geld maar vooral in waardering mag worden uitgedrukt.

Lees meer »
November 2020

Hollandsche IJssel Mooier

HIJM.info  wordt het digitale Hollandsche IJssel ecoMuseum. Deze website vul ik met weetjes en te doens in onze mooie regio. Het is een voorvloeisel uit de poging om een cultureel en culinair centrum te maken op de locatie van de steenovens op Klein Hitland. Van de M van HIJM heb ik Mooier gemaakt, want dat moet het worden, zowel qua cultuur, kunst- en natuurbeleving en andere vormen van recreatie. Wie daar ook zijn nek voor wil uitsteken kan zich melden via contact@hijm.info. 

Lees meer »
April 2020

Nieuw ledlampenmerk

Verzin een nieuwe naam en beeldmerk voor ledlampen die zich onderscheiden door kwaliteit. De opdracht is simpel, maar de uitvoering wel een dingetje. Verzin maar eens een naam voor de Europese markt die de lading dekt. Voor het beeldmerk was gegeven dat het een knipoog moest zijn naar de fabrikant Mitsubishi die de kwaliteitsrange ledlampen tot dan onder de naam Verbatim in Europa op de markt bracht.

Lees meer »

Gestopt bij Hollandsche IJssel Altijd Anders

Per 1 april ben ik niet meer werkzaam voor de stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders. In 2016 was ik door het ecomuseum dat we met projectgroep HIJM wilden ontwikkelen op Klein Hitland, betrokken geraakt bij de inventarisatie van kansen die de schoongemaakte rivier heeft voor de vrijetijdseconomie. Dit werd in opdracht van de Regio Midden-Holland uitgevoerd door Waterrecreatie Nederland en Erfgoedwerf.

Lees meer »
Maart 2020

Facebook voor ouderen: Oud Rotterdammer

Voor ouderen is er al jarenlang een soort van Facebook, maar dan verpakt in courantenpapier: De Oud Rotterdammer, geen shortliners vol curieuze afkortingen en typefouten, maar lekkere lange teksten over een ver sentimenteel verleden geïllustreerd met zwartwit foto’s zonder copyrights. Het concept werd bedacht door Fred Wallast, een van de mensen die ook meewerkte in de redactie van huis aan huiskrant Het Kanaal. Inmiddels is hij met pensioen en houdt zijn familie de uitgeverij draaiend.

Lees meer »

Weer een h-a-h-krant ter ziele

Een klein berichtje in Het Kontakt vertelt dat hun concurrent de IJssel- en Lekstreek Krimpenerwaard uit de markt wordt gehaald. Op 25 maart verschijnt de laatste editie. Uitgever DPG heeft ongetwijfeld besloten ermee te stoppen, om het verlies in de papieren media-sector te beperken. Door 'samenwerking' met de uitgever Kontakt Mediapartners hoopt DPG de schade beperken die de overgebleven Capelse IJssel- en Lekstreek op kan lopen als adverteerders afhaken, omdat die voor een kleiner bereik in verhouding meer moeten gaan betalen.

Lees meer »
September 2019

Nieuw kinderboek speelt zich af bij steenovens

Het verhaal is van Anne Westenberg, de prachtige illustraties zijn van Lizzy Nieuwenhuis. De bewerking, samenstelling en grafische verzorging is van Rob Stolk Concepts. Het boek moet kleine kinderen interesseren voor de locatie van dat Rijksmonument. De non-profit Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders die zich inzet voor het beter toegankelijk maken van erfgoed, geeft het uit. De opbrengst van verkoop is voor de stichting Steenovens Klein Hitland.

Lees meer »
Mei 2019

Koop-Art.nl nieuwe site voor kunstaanbieders en -kopers

Van 1998 tot 2003 hebben Fiet en ik genoten van de activiteiten en contacten die we hadden in onze Galerie Midi aan de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met veel kunstenaars waar we toen mee werkten hebben we nog steeds contact omdat het klikte. De onbedwingbaren neiging om goede kunstenaars te helpen die worstelen met de manier waarop ze hun werk presenteren en aan de man brengen is nog steeds aanwezig. De meeste van hen willen gewoon kunst maken en niet met verkoop bezig zijn of ingewikkelde internetdingen doen.

Lees meer »
Februari 2019

Beeldmerk voor Outdoor-Lite

De verkoop van LED buitenverlichting is de corebusiness van Outdoor-Lite. Ik zocht naar een gedegen uitstraling en een herkenbaar beeldelement. Een felle lamp tegen een nachtelijke hemel.

Lees meer »
Januari 2019

Beeldmerk ORC Nederland

Het ontwerp maken voor een nieuw logo voor ORC Nederland dat een oplossing biedt om met restwarmte stroom op te wekken, is een leuke uitdaging. Warmte, elektriciteit en Nederland zijn de sleutelbegrippen waarmee ik aan de slag ging. Het werd een oranje vlam in de vorm van een tulp met het symbool voor elektriciteit. Het stevig lettertype straalt degelijk uit.

Lees meer »
November 2018

Rob maakt Nieuws Altijd Anders

Sinds enige tijd is Rob parttime werkzaam voor de stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders. Hij onderhoudt ondermeer de website HollandscheIJsselAltijdAnders.nl en verzorgt iedere vrijdag Nieuws Altijd Anders over cultuur, natuur recreatie en wetenswaardigheden over de IJssel. Ook het programma van theaters, bioscopen en evenementen die op of langs de IJssel plaatsvinden staat erin. Wil je de A4-pdf gratis toegestuurd krijgen, dan kun je je abonneren via deze link

Lees meer »
Mei 2018

Rob Stolk projectleider bij stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders

De stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders is een feit. Rob Stolk Concepts gaat de stichting als Projectleider  steunen bij de organisatie, communicatie, publiciteit en promotie. Een diversiteit aan taken die Rob op het lijf zijn geschreven. Het logo is al gemaakt. De huisstijl en website groeien met de activiteiten van de organisatie. Een aantal promotionele producten voor bezoekers aan de regio zijn in de maak. Op korte termijn zullen toeristische gidsen, routekaarten en een vogelseizoenenboek over de IJssel verschijnen. Ook het creëren van samenwerkingsverbanden is een taak. Samen met Janine Nauta, directeur van Streekmuseum Krimpenerwaard, wil hij  met de 20 musea en oudheidkamers langs de IJssel een IJsselgilde tot stand te brengen om krachten te bundelen, zodat het aanbod interessanter worden voor een bredere doelgroep.

Lees meer »
April 2018

Beeldentuin Leefgoed de Olifant

Maar liefst tien deelnemende kunstenaars doen dit jaar mee aan de Beeldentuin op Leefgoed de Olifant op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ariann Kraaijeveld en Bart Belonje hebben daarmee qua aantal een mijlpaal bereikt bij dit eerste lustrum.

Lees meer »
Februari 2018

Rob Stolk zet zich in voor promotie Hollandsche IJssel

De IJssel stroomt door acht gemeente, twee provincies en drie waterschappen en heeft bijzondere karakteristieken. Boeiend genoeg om toeristen aan te trekken. Daarom is in 2016 een initiatief opgezet om te komen tot een organisatie die zich inzet om de vrijetijdseconomie in de Hollandsche IJssel litoraal te verbeteren. Rob Stolk heeft dit proces in het kader van de ontwikkeling van het HIJM van meet af aan gevolgd en is nu een van de kwartiermakers die de stichting wil oprichten om de organisatie handen en voeten te geven.

Lees meer »
Augustus 2017
Juli 2017

Oorlogsveteraan Albert Figg 3 juli overleden

Een maand voor zijn overlijden gaf RSC de Franse versie van Up's and Down's of a Gunnar uit van de WOII-veteraan Albert Figg, dat uitkwam toen hij al 96 jaar oud was. Tijdens zijn uitvaart op 29 juli werd de kist met zijn stoffelijk overschot op zijn verzoek vervoerd op eenzelfde stuk rijdend geschut waarover hij in WOII bevelvoerder was.

Lees meer »
Juni 2017
Mei 2017
April 2017
Maart 2017

Gemeente betaalt cultuurhistorisch onderzoek voor HIJM-plan

De gemeente Zuidplas betaalt het cultuurhistorisch onderzoek dat nodig is voor de serieuze planvorming en begrotingen. De vrijwillige specialisten van de Projectgroep HIJM vinden dat zo positief dat ze ook na de deadline die op 1 mei 2017 was gesteld verder gaan, tot er een afgerond plan ligt. Het ziet ernaar uit dat dit plan met begroting te realiseren is voor 2018.

Lees meer »
Februari 2017

Remsporen komt later uit

Er komt meer bij kijken dan gedacht, daarom komt de must have voor kantoorpersoneel het nieuwe boek Remsporen en andere kantoorergernissen later dan de bedoeling was.

Lees meer »
Januari 2017
November 2016

Nieuw boek: Remsporen en andere kantoorergernissen

Rob Stolk beschreef kantoorergenissen doorspekt met feitjes, humor en sarcasme. Door 25 jaar ondernemerschap in een kantoorpand met medewerkers weet hij wel waar de zweetvoeten in schoenen kunnen wringen en hoe simpel hij achteraf ergernissen had kunnen voorkomen.

Lees meer »
Augustus 2016
Mei 2016
Maart 2016
Februari 2016
Januari 2016

Krijgt De Olifant + een staartje?

Vijf minuten mocht Rob Stolk inspreken bij de gemeenteraad van Zuidplas om duidelijk te maken dat de gemeente niet te lichtzinnig moet doen over de laatste ijsselsteenovens van Nederland op Klein Hitland.

Lees meer »
December 2015

Klik hier voor Hollandsche IJssel Mooier

LAATSTE NIEUWS 

Week 46 2015

Rob tekent vrijdagavond 11 december bij Kaarsjesavond

Advocatenkantoor De Deugd heeft Rob uitgenodigd om zijn stand te delen tijdens de Kaarsjesavond op het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het advocatenkantoor is dan net verhuisd van de Kerklaan naar de Dorpsstraat. Rob signeert zijn boeken De Olifant + de dames Bloot en Bloed van Orange in de stand voor het kantoor.

De Kaarsjesavond is een jaarlijks terugkerend evenement met kraampjes, glühwein en muziek dat door de winkeliers van het Oude Dorp wordt georganiseerd.

Vast noteren dus: vrijdagavond 11 december in de Dorpsstraat.

Lees meer »
Week 45 2015

Bijdrage verzendkosten 2,95

De kosten van verzending van een boek zijn behoorlijk pittig. Daarom vragen we vanaf nu een bijdrage van 2,95 per zending. U kunt de boeken ook via de lokale boekwinkel bestellen.

De posttarieven plus de verpakking en het inpakken, adresseren en etiketteren, zijn substantieel. We hebben daarom besloten de bijdrage in de verzendkosten te verhogen naar 2,95.

Lees meer »

De Olifant + de dames Bloot ook voor blinden en dyslecten

De Blindenbibliotheek Dedicon heeft het boek laten inspreken. Blinden kunnen het lenen en beluisteren met een Daisy speler.

Er waren meerdere blinden die graag De Olifant + de dames Bloot wilden lezen. Degenen die daarom vroeger, kregen van ons een wordtekst die de computer kan lezen, maar nu hoeft dat niet meer, want Dedicon heeft besloten om het boek door een vrijwilliger te laten voorlezen.

Welke vrijwilligster het boek heeft ingesproken weet ik niet, maar ze moet een engelengeduld hebben hebben gehad.

Visueel gehandicapten en dyslecten kunnen de cd daar lenen via de organisatie, die ooit werd opgericht als onderdeel van een blindeninstituut in Grave. Tegenwoordig zijn er ook vestigingen in Rijswijk en Amsterdam.

Gebruikers krijgen de bestelde werken gewoonlijk via de post bezorgd.

Dedicon maakt per jaar ongeveer 2000 nieuwe gesproken boeken en ongeveer vijfhonderd titels in braille. Ruim driehonderd verschillende kranten en tijdschriften zijn in gesproken vorm beschikbaar. Per dag worden in Grave 7000 cd's gebrand en verzonden. Dat zijn er ruim 1,6 miljoen per jaar

Lees meer »
Week 44 2015

2500ste bezoeker op website!

Feestje... We hebben vandaag de 2.500ste bezoeker mogen verwelkomen op onze site.

Op naar de 10.000!

Allemaal bedankt voor de aandacht en blijf terugkomen!

Rob Stolk

 

Lees meer »

Rob praat over historie van polders en steenovens

Donderdagochtend 5 november houdt Rob een lezing over het ontstaan van het landschap rond de Hollandsche IJssel en de ijssteenindustrie bij Vrouwen van Nu in het Hervormd Kerkelijk Centrum.

Het adres is J.A. Beijerinkstraat 53.

De inloop is vanaf 9.45 uur. De lezing begint om 10 uur.

Organisatie: Vrouwen van Nu.

Meer info

Lees meer »