Tentoonstellling en boek over Steenovens Klein Hitland

Gepubliceerd op 30 mei 2023 om 09:29

De afgelopen maanden hard gewerkt aan het boek Graven in het Verleden van Steenplaats Klein Hitland en de gelijknamige tentoonstelling die de maand juni loopt. Zowel de inhoud en inrichting nam ik voor mijn rekening. Een hele klus die voor de Pinksteren klaar moest zijn.

Gelukkig kon ik vertrouwen op de hulp van mijn echtgenote Fiet die alle teksten heeft gescreend. Waardoor de strakke planning kon worden gerealiseerd, al kostte het de nodige uren nachtrust. Ook onze vriend Bart Belonje sprong bij door maquettes van de bouwstadia te maken van de steenplaats. Tot slot kreeg ik hulp van vrijwilligers van de Stichting Steenovens Klein Hitland bij de inrichting.

Drukkerij de Bink bezorgde de eerste editie enkele uren voor de opening die door wethouder Frans Klovert van cultuur en erfgoed werd verricht met assistentie van de kinderburgemeester van Zuidplas.

Het was allemaal niet voor niets: we mochten het Pinksterweekend zo'n 300 enthousiaste bezoekers ontvangen.

De tentoonstelling – waar het 120 pagina’s dikke boek over de historie van Hitland verkrijgbaar is voor een symbolisch geeltje (25 euro) – is nog te bezichtigingen op de zaterdagen en zondagen in juni van 10.30 tot 16.00 uur.

Daarna tot en met Open Monumentdag 9 september op dagen dat er activiteiten zijn van Stichting Steenovens Klein Hitland en de turfschuur open is, of op afspraak.

Wethouder Frans Klovert nam vrijdag 26 mei  het eerste exemplaar in ontvangst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.