Mardoek is een sf-roman over een groepje mensen dat in een ver verleden aan een ramp ontkomt en in een tropische omgeving opnieuw moet beginnen.

 

NIEUW!

Verkrijgbaar als ebook

 
Het was zo leuk om Mardoek te schrijven terwijl ik achter in onze kunstgalerie Midi op klanten zat te wachten.'
'Op deze manier kreeg ik de kans te delen hoe wij de kennismaking met Feng Shui hadden ervaren.

De omschrijvingen van de tropische oorden kon ik alleen maken door wat Fiet en ik hebben beleefd op Bonaire in het Washington Slagbaai Nationaal Park en in Ziguinchor, een regio in Senegal in Casamance, waar we bij de lokale bevolking warm werden onthaald.

We denken nog altijd met verlangen en weemoed terug aan onze vrienden in de tropen.

Inhoud

Als Koergans Eridoe veroveren, vluchten Mardoek en Damkina met hun nicht Ki, onder leiding van opper-eunuch Bau uit hun land. Met de vier jonge landgenoten die ze onderweg ontmoeten, ontsnappen ze aan de invallers. Als enige overlevenden moeten ze ver van hun geboorteland een nieuw bestaan opbouwen. Ze stichten een kleine nederzetting aan de kust en belanden in gevaarlijke situaties.

Opper-eunuch Bau moet Mardoek, zoon van de overleden markgraaf, de basis de holistische levensfilosofie aanleren die gebaseerd is op Feng Shui en Nine Star Ki.

Bau ziet kans een observatorium te bouwen en Mardoek de Leer bij te brengen in de negen factoren die ruimten, relaties en tijd in balans houden. De lezer leert met hem mee wat de principes zijn van Nine Star Ki.

Mardoeks nicht weet meer van praktische zaken en wijdt Mardoek in, vooral in de liefde, in een idyllische tropische omgeving. Tot ze inraking komen met de allochtone inwoners en hun leven een nieuwe wending krijgt.

 

Herziene uitgave alleen als eBook

In 2015 heb ik besloten het boek voor een groot deel herzien en onder het pseudoniem Bor Klots opnieuw uit te brengen als eBook. 

Deze herziene versie is verkrijgbaar als eBook

ISBN 978-90-822864-3-4 – NUGI 334 – voor slechts 5,40 euro.

 

 

Eerste druk verscheen in 2003 bij Blad bv 

ISBN 90-77376-01-1 – NUGI 300 – 256 pagina's

De eerste druk is uitverkocht.

 

 

 

GERARD VAN DE WENDE: 'Het staat in mijn top tien van beste boeken'.