Creatief/strategisch

Leefgoed de Olifant

Rob is deels commercieel, deels als vrijwlliger actief met de marketing, communicatie en webcontent voor Restaurant & theehuis De Dames met vergaderlocaties op Leefgoed de Olifant. Hiermee willen de non-profitstichtingen Leefgoed de Olifant en Flowing Together de parkachtige beeldentuin op de plek van de voormalige steenplaats met Rijksmonument steenoven De Olifant behouden en in het daglicht zetten.

De geschiedenis van deze steenplaats was voor hem aanleiding voor het schrijven van De Olifant + de dames Bloot over de geschiedenis van de ijsselsteenfabricage, dat in 2014 uitkwam.

 

HIJM (Hollandsche IJssel Meetingpoint) met ecomuseum/horeca

Begin 2016 vatte Rob het plan op om van Rijksmonument Steenovens Klein Hitland een complex te maken met een dynamisch eco-museum, een horecagelegenheid en werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Een ambitieus en innovatief plan, dat de cultuurhistorie van de plek eer aan doet en het Rijksmonument beschermt. Hij kreeg snel politiek draagvlak en er ontstond een groep met een tiental ervaringsdeskundigen die onder zijn coördinatie in Projectgroep HIJM, samenwerken om de plannen gestalte te geven. Een nog op te richten non-profitorganisatie, met Rob als creatief directeur, zal het gaan beheren en exploiteren. Het plan krijgt brede steun van bedrijfsleven, overheden en andere belangenpartijen.

 

Schneider Electronics

De CEO Nederland van Schneider Electric vroeg in 2016 Rob op een luchtige manier zijn kantoorpersoneel duidelijk te maken hoe je eenvoudig ergenissen op de werkplek kunt voorkomen. Het resulteerde in het boek Omgaan met remsporen en andere kantoorergernissen, gekscherend 'Het beste handboek voor collega’s op kantoor' dat begin 2017 het levenslicht zag. Omdat het een universeel vraagstuk is, is het nu ook in de boekhandel of via de webshop van deze site verkrijgbaar. 

 

Van 1978 tot 2015

Al sinds 1978 werkt duizendpoot Rob Stolk als zelfstandig illustrator/vormgever. Hij ontwierp huisstijlen en tekende aanvankelijk met de hand 3D presentaties aan de hand van bouwtekeningen voor de woningmarkt.

Onder de klanten van Blad Design, later Nuevo, waren Trust (Aashima Technology/Trust International), Drieman Garantiemakelaars, Van Leeuwen MakelaardijUnicefKWeC. Hij maakte veel logo's (voor o.m. Van Leeuwen Makelaardij), woningprojectbrochures, voorlichtingsmateriaal voor ondermeer Nieuwerkerk aan den IJssel (nu een kern in gemeente Zuidplas). 

Als zzp'er maakt Rob Stolk Concepts de huisstijl voor Van der Panne Woning- en Bedrijfsmakelaardij en Isolatie Groep Nederlanden, KWeC en gaf in Leergoed vorm aan lesmaterialen, verpakkingen en verzint hij spellen en andere producten die ondersteunend zijn voor de innovatieve lesmethodiek.

In opdracht van Bouman GGZ schreef en tekende hij een serie stripverhalen met als hoofdrolspeler Rotterdamse Ari.

Hij bedacht de naam en ondersteunde de lancering van de energiezuinige Spaarbuis en de ondernemingen Voordelicht en E-Install. Zowel op gebied van grafische vormgeving als qua marketing.

Hij ontwikkelde het logo van automatiseringsbedrijf 4-More Technologie en het beeldmerk van hun innovatieve rozensorteersysteem IRISS.

MSA-ICT hielp hij bij structurering en de automatisering van publiciteitsuitingen. Hiervoor ontwikkelde hij de Filemaker-applicatie Scripttool.

 

Technisch

Hij was een van de eersten in Nederland die met personal computers in de slag ging. Zijn voorliefde voor Apple maakte hem pionier op gebied van programmeren in basic en later van desktop publishing. Rob kent de Adobe-programma's Illustrator, Photoshop en QuarkXpress sinds versie 1.0 voor de eerste Apple Macintosh. Hij maakt zich in 1989 deze programma's snel eigen en bracht zijn kennis over op personeel en stagiairs.

Het databaseprogramma Filemaker Pro gebruikt hij om grafische output te genereren voor pagina-opmaak van brochures, verpakkingsontwerpen. Diverse formaten tekstbestanden om te zetten naar een uniforme opmaak.

Voor de huizenmarkt maakt hij programma's die presentatiefolders, raambiljetten en advertenties genereren. Voor publiciteitsdoeleinden de applicatie Scripttool, waarmee persberichten, brochures en andere uitingen, zoals puntige powerpointpresentatie teksten in langere of kortere vorm geautomatiseerd uit één database kunnen rollen die door verschillende afdelingen is geactualiseerd.

Illustratiewerk

Onderstaande illustraties zijn voorbeelden die hij maakte met Adobe Illustrator in combinatie met Photoshop.