Monumentencommissie en RCE akkoord met beoogde indeling van steenovens

Gepubliceerd op 1 februari 2018 15:51

De inhoud oké, maar aan de buitenkant wat anders. Dat is de boodschap van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed aan architect Bert Tukker na de presentatie van de plannen van het HIJM in De Saffier.

Rob Stolk leidde de plannen in bij de gemeentelijke monumentencommssie en vertegenwoordigers van de RCE. Hierbij was het promotiemateriaal dat de werkgroep heeft kunnen maken dankzij het innovatiefonds verhelderend. Architect Bert Tukker gaf toelichting over de gekozen vormgeving in relatie tot het verleden, de omgeving en de nieuwe functies.

Deze architectuur komt voort uit de aanbevelingen in het cultuurhistorisch rapport dat de gemeente liet opstellen door bureau SteenhuisMeurs. De RCE vond dit echter niet voldoende appeleren aan de brute vorm en materialisatie van de orginele ovens. Over het volume en de gekozen indeling met drie etages was geen commentaar. Aan de wens van de monumentencommissie om de muren aan de binnenzijde meer in beeld te brengen kan eenvoudig worden voldaan door de tussenverdieping omhoog te brengen. De entree/kantoorverdieping wordt daardoor minder hoog, maar is nog steeds ruim voldoende.

Tukker is nu aan de slag om de opmerkingen te verwerken in nieuwe aanzichten. De Omgevingsdienst Midden-Holland die de coördinatie heeft over de bouwaanvraag, doet zijn best om de procedure zo snel mogelijk te laten verlopen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.