Koop-Art.nl nieuwe site voor kunstaanbieders en -kopers

Gepubliceerd op 7 mei 2019 om 11:31

Van 1998 tot 2003 hebben Fiet en ik genoten van de activiteiten en contacten die we hadden in onze Galerie Midi aan de Dorpsstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met veel kunstenaars waar we toen mee werkten hebben we nog steeds contact omdat het klikte. De onbedwingbaren neiging om goede kunstenaars te helpen die worstelen met de manier waarop ze hun werk presenteren en aan de man brengen is nog steeds aanwezig. De meeste van hen willen gewoon kunst maken en niet met verkoop bezig zijn of ingewikkelde internetdingen doen.

Door onze kunstkennis en marketingervaring krijgen ook vragen van mensen die een object, of soms een complete collectie van hun familieleden hebben geërfd, waar ze vanaf willen en niet weten hoe ze dat aan moeten pakken. Veilen is dan een optie, maar levert relatief weinig op.

Om die redenen zijn we gestart met Koop-Art.nl. Een virtuele ontmoetingsplek voor aanbieders en kopers van kunstvoorwerpen. Van tekeningen, schilderen, grafiek en foto’s tot beelden en andere uitingen.

Kunstenaars of mensen die kunst willen verkopen maar die het zelf lastig vinden om een website te onderhouden of hun doelgroep te bereiken, bieden we de gelegenheid om via deze site hun werk aan te bieden.

Geïnteresseerden worden direct met hen in contact gebracht, zodat ze eventueel zelf kunnen onderhandelen over de prijs en de manier waarop het bij de koper komt. Wie zich helemaal niet met aan- of verkoop wil bezighouden, kan ons inschakelen om te bemiddelen.