Gemeente betaalt cultuurhistorisch onderzoek voor HIJM-plan

Gepubliceerd op 9 maart 2017 om 12:16

De gemeente Zuidplas betaalt het cultuurhistorisch onderzoek dat nodig is voor de serieuze planvorming en begrotingen. De vrijwillige specialisten van de Projectgroep HIJM vinden dat zo positief dat ze ook na de deadline die op 1 mei 2017 was gesteld verder gaan, tot er een afgerond plan ligt. Het ziet ernaar uit dat dit plan met begroting te realiseren is voor 2018.

Dit cultuurhistorisch onderzoek moet de basis vormen voor een schetsplan dat architectenbureau Tukker wil maken. Het bouwvolume en de kostprijs die daaruit voortvloeien zijn cruciaal voor het haalbaarheidsonderzoek. Het bouwvolume dat mag worden gerealiseerd moet immers de beoogde activiteiten kunnen onderbrengen en de bouwkosten, met ondermeer de inrichtingskosten die Interieurprojectbureau Sprank gaat bereken, plus de investering om de events voor te bereiden en te tonen, zijn alle bepalend voor de exploitatiebegroting.

De projectgroep staat op het standpunt dat het zinloos is om derden voor realisering en financiering aan te trekken als er geen doortimmerd plan ligt.

Gelukkig staat de Provincie en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) achter het idee om de steenovens op de beoogde manier te behouden en her te gebruiken. De RCE heeft zelfs toegezegd interactief met de architect te willen meewerken om snel tot een schetsplan te komen.

Het maken van het cultuurhistorisch onderzoek hoeft niet lang te duren. Hoe snel dan gaat duren eer er een goedgekeurde schets komt, hangt van factoren af waarvan moeilijk is in te schatten hoe lang dit proces gaat duren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.