Klus Leefgoed zit erop

Gepubliceerd op 9 juli 2021 om 14:08

Geen nieuws voor de betrokkenen, maar wel voor wie het nog niet weet: ik ben gestopt met mijn reguliere activiteiten voor Leefgoed de Olifant. ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’, naar een bekend tv-commercial. Mijn taak om de voormalige steenplaats met het Rijksmonument Steenoven de Olifant op de kaart te zetten, beschouw ik als afgerond. De laatste hand wordt er nu gelegd aan de laatste vergaderlocatie en dat betekent een eind aan de fysieke groeimogelijkheden. De belangstelling is groot voor alles wat het Leefgoed te bieden heeft, de terrassen zitten vol, De Kas en de vergaderlocaties zijn populair. Meer dan een half miljoen pagina’s van Leefgoed.nl zijn sinds ik vijf jaar geleden de site onder mijn hoede kreeg bezocht door inmiddels gemiddeld 200 bezoekers per dag. Verder groeien is lastig; niet alleen omwonenden en bewoners leggen beperkingen op, maar ook de infrastructuur en bebouwingsgrenzen. De formule, waaraan ik mijn bijdrage heb mogen leveren, biedt grote kansen voor een bestendige toekomst. Ik ben trots op het bereikte resultaat dat ‘onze meiden’ Ahja en Ariann en mijn maatje Bart Belonje hebben bereikt en blij met alles wat het Leefgoed me gebracht heeft, vooral de contacten en historische kennis.

Het bestuur heeft in Hans Hansterbeek een prima opvolger gevonden. Hij neemt niet alleen de communicatie-, maar ook mijn bestuurstaken in de Stichting Leefgoed de Olifant over. Zo krijg ik de tijd om me nog beter te focussen op de historie van de ijsselsteentjes en de mensen die daarbij betrokken waren in de rol als ‘histograaf’ van de IJsselregio.

Ik wens alle bestuursleden, medewerkers en vrijwlligers nog vele plezierige momenten. Ze zullen Fiet en mij zeker vaak gaan zien, maar dan als gast. Want het Leefgoed blijft een unieke locatie in het landelijke groen.

Openingsmomentje bij De Dames in 2013. Hierna zouden er nog vele volgen. Aan belangstelling was geen gebrek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.