RSC maakt infoplaat bij Mulberry Whale op Omaha Beach

Gepubliceerd op 7 juni 2017 om 10:37

Voor de vereniging Deep Respect maakte RSC de informatieplaat over de kunstmatige havens die met caissons voor de Normandische werden gemaakt bij de invasie in 1944. Het bord werd geplaats bij zo'n 'Whale', een pontonbrug van vijf delen, die ligt in Vierville sur Mer.

Deze plaquette is de derde die Rob voor Deep Respect maakte. De basis voor het ontwerp was vorig jaar door een fotograaf gelegd en dat is gerespecteerd. Aan de teksten, vertalingen en fotokwaliteit schortte nog het een en ander en dat moest snel voor het Pinksterweekend in orde komen vanwege alle bezoekers die voor 6 juni het landingsgebied bezoeken. De kleindochter van generaal George Patton, Helen, onthulde het bord officeel op 7 juni in aanwezigheid van de BBC.

Printing werd gesponsord door het bedrijf Beckett Rankine, na de oorlog gesticht door de ontwerper van de Mulberry Harbours, Allan Beckett. Zijn bedrijf werd voortgezet door zijn zoon.

Vereniging Deep Respect zet zich in om verteranen in het zonnetje te zetten en gesneuvelde soldaten uit WOII te gedenken. Met name personen die buiten beeld bleven, maar eveneens hun leven riskeerden of verloren. Zoals de bemanning van mijnenvegers, soldaten die tijdens oefeningen het leven lieten. De vereniging legt op verzoek van nabestaanden bloemen op graven en zoekt familieleden op die als soldaat de oorlog ingingen en een anonieme dood stierven. Ook probeert Deep Respect de monumenten te herstellen die de tand des tijds niet doorstaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.